Splošni pogoji poslovanja

Te splošni pogoji poslovanja urejajo poslovanje in prodajo izdelkov na spletni strani www.magnetki.si.

Spletna trgovina www.magnetki.si je namenjena predstavitvi in prodaji okrasnih magnetkov.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT). Svetujemo vam, da pred uporabo splošne pogoje poslovanja spletne trgovine pazljivo preberete. Z uporabo spletne strani in nakupom se strinjanje s temi splošnimi pogoji.

Nakup v spletni trgovini ali kakršno koli drugo posredovanje osebnih podatkov spletni trgovini je dovoljen samo osebam, starejšim od 18 let. Ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Upravljavec in lastnik spletne trgovine

Studio design, Barbara Puc s.p.
Valvasorjeva 1,
1000 Ljubljana
Tel.: 01 2514 783
E-pošta: admin@magnetki.si
IBAN: SI56 0201 0281 4382 798 NLB d.d.
DDV ID številka: SI 89065760
Zavezanec za DDV: DA
M.Š.: 6978738000
V nadaljevanju "Upravljavec"

Uporabniki spletne trgovine

Spletno trgovino lahko uporablja fizična ali pravna oseba. Za fizične osebe, ki uporablja spletno trgovino za nakup blaga za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Upravljavec in uporabniki medsebojne pravice in obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejajo s temi splošnimi pogoji poslovanja. Ko uporabnik te splošne pogoje sprejme, je pogodba med njim in Upravljavcem sklenjena.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene so navedene v EUR (informativno pa tudi v USD) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), v kolikor ni navedeno drugače. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Uporabnik lahko sam informativno izbira med prikazom cen v EUR ali USD, plačilo v Republiki Sloveniji in EU pa se vedno izvrši v EUR.

Ažurnost podatkov

Upravljavec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi ter stremi k najvišji možni stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov, kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki se lahko prikaže na spletnem mestu, zato Upravljavec ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta.

V primeru, da uporabnik spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko Upravljavcu le-to sporoči na kontaktni naslov.

Upravljavec prav tako ni odgovoren za občasno nedelovanje strani ali nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Naročanje

Naročilo v spletni trgovini je mogoče oddati 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira med izdelki, ki so mu na voljo v spletni trgovini in so razvrščeni v različne kategorije.

Košarica

Uporabnik ima v Košarici pregled nad vsemi izbranimi izdelki. Ves čas nakupovanja je v zgornjem delu v simbolu nakupovalnega vozička izpisano število različnih izdelkov v košarici. Enaka izdelka z različnimi opcijami se štejeta za različna. Uporabnik lahko v košarici spremeni količino posamičnih izdelkov, ki jih naroča, ali pa izdelek iz košarice odstrani.

Izbiranje izdelkov in dodatne opcije

Uporabnik lahko izdelek doda v košarico v pregledu kategorije ali v pregledu posameznega izdelka.

Večina izdelkov ima možnost, da uporabnik vpiše svoje unikatno besedilo, ki bo natisnjeno na izdelek. To lahko stori le v pregledu posameznega izdelka, kjer je tudi napisano, koliko se zaradi tega poveča cena izdelka.

Nekaterim izdelkom lahko uporabnik priloži lastno sliko, ki bo natisnjena na izdelek. Kadar uporabnik izbere takšno opcijo, lahko to stori le v pregledu izdelka in takih izdelkov ne more izbrati že v pregledu kategorije.

Zaključek nakupa - oddaja naročila

Oddajo naročila uporabnik začne v pregledu nakupovalne košarice s pritiskom na gumb "Na blagajno" in nadaljuje v naslednjih korakih:

 1. vpiše naslov plačnika,
 2. vpiše naslov za dostavo vkolikor je drugačen od plačnikovega,
 3. izbere način dostave,
 4. izbere način plačila,
 5. označi, da se strinja s temi pogoji poslovanja
 6. pregleda povzetek naročila
 7. odda naročilo

V kolikor v posameznem koraku uporabnik ne vnese vseh potrebnih podatkov, ne more na naslednji korak, spletna stran pa mu ob posameznem podatku izpiše opozorilo.

V kolikor uporabnik ugotovi, da ni vpisal pravilnih podatkov v svojem brskalniku pritisne gumb za osveževanje strani s čimer se z gumbom "Popravi podatke" postavi na začetek oddaje naročila in v vsakem koraku lahko vpisane podatke spremeni.

V kolikor uporabnik želi spremeniti vsebino naročila, z gumbom "Spremani nakup" odpre košarico željeno spremeni.

Po potrditvi naročila mora uporabnik glede na izbrani način opraviti plačilo.

Po opravljenem plačilu je uporabniku na vpisan naslov elektronske pošte poslano sporočilo s povzetkom naročila, ki predstavlja vsebino sklenjene kupoprodajne pogodbe. V spletni trgovini kupoprodajna pogodba kasneje uporabniku ni več dostopna.

Odstop od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.
Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti upravljavca spletne trgovine o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec.


OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

Studio design, Barbara Puc s.p.
Valvasorjeva 1,
1000 Ljubljana
Tel.: 040 316 763
E-pošta: admin@magnetki.si

Zadeva: Odstop od pogodbe (nakupa)
Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za prodajo blaga:
Številka naročila: __________
Naročeno dne:      __________
Ime in Priimek:    __________
Naslov:            __________
Podpis:            __________


Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.
Učinki odstopa od pogodbe
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.
Blago bo prevzelo podjetje. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Odgovornost prodajalca za stvarne napake ureja 37. člen Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Odstop od nakupa in vračilo blaga ne veljata za unikatne izdelke, to so izdelki, na katere je po naročilu uporabnika Upravljavec natisnil točno določeno vsebino.

Reklamacije

Izdelek se lahko reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je Upravljavec poslal napačne izdelke, v napačni količini, motivu ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Uporabnik lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije lahko uporabnik, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Uporabnik lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na lastne stroške po vnaprejšnjem dogovoru z Upravljavcem vrne po pošti.
Vse zadeve glede reklamacij uporabnik upravljalcu sporoči po elektronski pošti na naslov info@magnetki.si in pri tem navede tudi številko naročila.

Opozorilo

Ni primerno za otroke do tretjega leta starosti. Majhni deli. Nevarnost zadušitve.

Močno magnetno polje. Magnetno polje magneta lahko na razdalji do 5 cm vpliva na delovanje elektronskih in mehanskih naprav kot so: mobilni telefoni, ure, srčni spodbujevalniki, televizorji, računalniki, računalniški zasloni, tablični računalniki, itd.

Upravljavec ne prevzema nobene odgovornosti za poškodbe in škodo nastalo kot posledica uporabe blaga, uporabnik pa se s tem izrecno strinja.

Načini plačila

V spletni trgovini je omogočenih več načinov plačil:

 • plačilo po povzetju pomeni, da ob prevzemu pošiljke od pošte slovenije plačate znesek nakupa, poleg tega Pošti Slovenije plačate tudi 1,05 EUR za vplačilo obrazca UPN.
 • bančno nakazilo, pri katerem je potrebno plačilo izvršiti na transakcijski račun Upravljavca (vsi podrobni podatki se nahajajo v naročilu in v e-poštnem obvestilu o oddaji naročila) v roku 5. delovnih dni od oddaje naročila. Takoj, ko bo plačilo vidno na transakcijskem računu Upravljavca, bo ta začel obdelovati naročilo. V primeru, da plačila uporabnik ne izvede v predpisanem roku, se šteje, da od naročila uporabnik odstopa in Upravljavec njegovo naročilo prekliče.
 • PAYPAL plačilo izvršite od odaji naročila, s čimer naročilo postane veljavno.

 

Rok dobave

Gotovi izdelki v spletni trgovini so označeni z eno od naslednjih oznak:

 • oznaka "Na zalogi" pomeni, da se izdelek običajno lahko odpremi še isti dan, najkasneje pa v dveh delovnih dneh.
 • oznaka "3-7 dni" pomeni, da se izdelek lahko odpremi čim prej, najpogosteje pa v treh do sedmih dneh.

Personalizirane izdelke (foto magnetki) odpremimo v največ 8 dneh. Pošta Slovenije pošiljko dostavi v 1 do 3 delonih dneh.
Za naročila nad 20 magnetki je rok odpreme lahko daljši, o čimer pa vas obvestimo v roku 3 dni po oddaji naročila.

Varovanje zasebnosti

Spleteni piškotki

Spletna trgovina za delovanje uporablja tehnologijo spletnih piškotkov, o čemer je uporabnik obveščen na spletni strani. Uporabnik na spletni strani ne more izključiti uporabe spletnih piškotkov, lahko pa s klikom na gumb obvestilo skrije in to ostane skrito tudi v bodoče. V kolikor ima uporabnik svoj brskalnik nastavljen tako, da preprečuje uporabo piškotkov, nekatere funkcije spletne trgovine ne bodo delovale pravilno. Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki bi nastala kot posledica takšne uporabe internetne trgovine ali strani kot take.

Osebni podatki

Uporabniki spletno trgovino www.magnetki.si uporabljajo brez prijave ali registracije. Za ogled trgovine sistem od uporabnika ne zahteva vpisovanja nobenega osebnega podatka. Ob oddaji naročila mora uporabnik vpisati: ime in priimek, ulico in hišno številko, poštno številko, kraj, državo in naslov elektronske pošte. uporabnik lahko za dostavo vpiše tudi ločen naslov. Vse vpisane podatke Upravljavec uporablja izključno za obravnavo naročila: obravnavo želja, dostavo blaga in obveščanje o naročilu ter izdajo računa. Do teh podatkov ima dostop izključno Upravljavec in osebe, ki obravnavajo naročilo. Pogodbe (naročila) so hranjene na strežnikih magnetki.si.

Kočne določbe

Te splošni pogoji so veljavni od dneva objave na spletni strani. Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli lahko objavi nove, spremenjene Splošne pogoje, ki veljajo od objave na spletni strani.

Stranki si bosta prizadevali reševati vse spore sporazumno, v nasprotnem primeru je za vse spore, ki bi izvirali iz naročila na spletni strani www.magnetki.si ali iz teh splošnih pogojev, pristojno sodišče v Ljubljani. Upravljavec spletne trgovine ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Ljubljana, 1. 1. 2017

Barbara Puc s.p.

Povezave:


PayPal Acceptance Mark